Wat is een E-scaperoom?

Een e-scaperoom is een volledige online versie van een escaperoom. Je speelt samen met je team online, je mag alle hulpmiddelen van internet gebruiken om tot je antwoord te komen. 

Met hoeveel personen speel je een E-scaperoom?

Het ideale aantal spelers is 2 tot 6 personen. Het beste aantal zal 3/4 personen en schermen zijn. Als je het op afstand gaat spelen, zorg dat je in contact staat met elkaar. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld: Skype, Zoom of Houseparty. Speel je bij elkaar in dezelfde kamer, dan raden we je aan 2 schermen te gebruiken.

Hoelang duurt een E-scaperoom?

Dit hangt volledig af van het aantal personen en je internet skills. Overleg goed met elkaar en gebruik meerdere schermen. Het spel duurt gemiddeld tussen de 2 en 4 uur.

Kan ik het spel op een ander moment afmaken?
Dat is zeker mogelijk! Wij houden jullie voortgang bij aan de hand van het dossiernummer. Je kan dus op elk gewenst moment terugkeren en verder gaan met jullie E-scaperoom.
Kan ik het spel meerdere keren spelen?

Wanneer je het spel aankoopt, krijg je van ons een uniek dossiernummer. Deze code is voor 1 keer spelen van het spel. Iedereen die deelneemt aan het spel kan dezelfde code gebruiken.

Hoelang is mijn code geldig?
Je kan de code aankopen en deze blijft onbeperkt geldig! Het spel kan je op elk gewenst moment spelen en ook stopzetten om later weer terug te keren. Als je het spel hebt uitgespeeld kan je daarna niet meer terugkeren.
Hoeveel spellen zijn er beschikbaar?

Ons eerste spel is: Lockdown – Homebound. Maar achter de schermen zijn we al druk bezig met een uitbreiding en een opvolger van de Lockdown serie. Wordt vervolgt!

Wat heb ik nodig voor een E-scaperoom?

Per spel kan het verschillend zijn welke zaken je allemaal nodig hebt maar we adviseren in ieder geval:

  • 1 of meer schermen (computer, laptop, tablet of telefoon)
  • Pen en papier
  • Internet is noodzakelijk
  • Doorzettingsvermogen
  • Het spel is zo ontworpen dat je het volledig online kan doen maar voor sommige puzzels kan een printer handig zijn. 

We raden aan:

  • Een manier van contact met je teamleden waarbij jullie je elkaar kunnen horen, maar ook je handen vrij hebt. Gebruik bijvoorbeeld: Skype, Zoom of Houseparty.
  • Een gedeeld notitieblokje. Dit kan bijvoorbeeld in Google Docs.
Ik wil een E-scaperoom cadeau doen. Kan dat?

Als je het spel aankoopt in onze webshop, dan krijg je een uniek dossier nummer: Die kan je overhandigen aan diegene die je het cadeau wilt doen, samen met alle bestanden uit de mail.

We werken nog aan een cadeau verpakking.

Is het spel ook in het Engels verkrijgbaar?

Ja zeker! Het spel is te spelen in het Nederlands en Engels.

Hoe werkt het?
Je krijgt na het afrekenen een e-mail met daarin een uniek dossiernummer en een download knop. Download de documenten en gebruik je dossiernummer op de pagina waar we om je dossiernummer vragen. Elke speler van jullie team gebruikt hetzelfde dossiernummer.